Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skatte-egoism

 

Alla gnäller
när det smäller
Men ingen ser
de längst ner

Alla tycker
om sitt eget smicker
Stackars mig
inte stackars dig

En långtradare-chaffis
tror vägarna är kostnadsfria i skattepraxis
En välbetald frisk
tror denne lever utan allvarlig sjukdomsrisk

En ungdom
tänker inte på ålderdom
En rik arbetsgivare skrattar
när han skatten snattar

Staten pratar och pratar
men ändå de fattigaste ratar
Fattigmans-bidrag
förvandlas till rikemans-avdrag

Tak över huvudet garantin dör
när empatin smälter som smör
Svensson vill ha jobbskatteavdrag
allvarligt sjuka behöver inga bidrag

En fattig kanske allvarligt sjuk och eller hemlös lider
över skatten han betala en gång i tiden
Listan kan göras lång
men döden avslutar allt på en gång




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 300 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-09-23 10:04



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
bästa skattebetalaren är en död sådan om den inte bidrar till avansen!
varför ska många bidra till att en ska få stå på scenen och lysa ??

är det rättvisa ?
2018-09-24

    ej medlem längre
Bra sammanfattning om egenkärleken hos de välbemedlade och vad den åstadkommer - hänsynslös utpressning av fattiga och sjuka.
2018-09-23
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP