Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fönstret är stort


Om, om bara inte!

Hon skulle lutat sig mot hemmahörigheten, tillhörigheten.

Hon stirrar på väggen, känner hålet växa

Insvept i ålderdom

I ett rum av minnen

foton med fixerade miner



Sköterskan kommer in.

Skumögd möter hon sköterskans klarögda frånvaro

"Det är så vackert nu", hon provar orden och tittar ut genom sitt stora fönster. Hon vill känna om de får kraft . "Titta på de gamla lindarna så gröna de blivit "
säger hon
"Och varje morgon hörs fåglarna här utanför."

Sköterskan låser in medicinen och säger att "ja träden är fina och fåglarna med."
Sedan skyndar hon vidare med sin läkemedelskorg.

Om, om bara

Om bara tillhörigheten

hemmahörigheten

Om bara orden


Hålet i väggen fortsätter att växa


Sommaren står osedd utanför










Fri vers av bittemi VIP
Läst 209 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-10-18 15:47



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Bra fångat och full av känsla!
2018-10-24

  Hestia VIP
Fin medkänsla! Vackert, sorgligt. Aj i mig.
2018-10-21

  Respons VIP
Du fångar detta tragiska ögonblick så bra.
2018-10-20

  ResenärGenomLivet VIP
Synd när tiden inte räcker till för mer än några få ord...man blir berörd av dessa dina ord...
2018-10-20

  Anya VIP
Berörande skrivet. tycker om den vackra tonen i sorgsenheten.
2018-10-20

  Änglaögon
Så mycket sanning i dessa ord om ensamhet och frånvaro i närvaron.
2018-10-19

    ej medlem längre
Med stor skicklighet skildrad ensamhetskänsla. Det kan inte vara lätt att vara en människa som varken blir sedd eller hörd. Gillar de tre slutraderna väldigt mycket. De binder ihop på ett snyggt sätt och ger ytterligare kraft åt hela texten.
2018-10-19

    Elisabeth Nilsson VIP
Att vara gammal och känna sig till besvär, för att tid inte finns för personal på hemmet, måste vara ovärdigt. Man blir tårögd av medkänsla. Du skriver så bra om detta.
2018-10-18

  Marita Ohlquist VIP
Berörs av textens innehåll, som belyser mångas bittra levnadsöden!


2018-10-18
  > Nästa text
< Föregående

bittemi
bittemi VIP