Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Servicehuset Glada blomman




Nattståndna vitsord
stod som spön i backen

Mognade efter det
nattliga regnet

Pensionärs tanter
och gubbar hade
inga behov av några
Vitsord. Hade gjort
sitt (trodde dom)

Satt och spelade
Fia med knuff

Schack och kortspel
Ute i Stora bersån
med skönsjungande
Koltrastar


Men
Deras Läkarjournaler
Var ändå i förväg
Märkta med hur de
skulle

Behandlas vid akuta
Besvär och till vilken

Nytta det var att kosta på
någon dyrbar behandling
över huvudtaget


Med personalens agerande
som
Mognade till sig allteftersom

De utförde sin levnad
Till ledningens behag
och förberedda uppsyn


Efter 180 års firandet av
Nietzsches födelse
i en helt annan förgången
Levnadshistoria.

Vars bok Also sprach Zarhustra
Anna-Greta tappade ned i gruset

Då hon nickade till i rottingstolen
med sina tjocka marin blå dynor

Och plötsligt som ett piskrapp i
tanken undrade om hon hade

Ett uns av sensualitet kvar i
sin skrynkliga kropp?

Medan gråsparvarna tjattrade
i buskarna bredvid

Om vad hon gjorde där

Och vart tiden tagit vägen
mellan alla förgångna
minnen måntro?

Bland vårdpersonal
som talade överdrivet
högt och vänligt

Men som bara längtade
att få komma hem och

Glömskt knulla bort den
grå sterila seniliteten


Hon log dolskt åt tanken

När den maskulint hårige
vårdaren hällde upp en
Kopp rykande kaffe

Nickade värdigt och
undrade om han skulle

Komma ihåg några av sina
erövringar och gjorda nyp
i tillvaron

När och om det blev hans
tur att komma upp i hennes ålder?










Fri vers av Sefarge VIP
Läst 236 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2018-09-28 15:31



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
Det finns flera skikt i dina texter och oftast djup. Du är väldigt bra på satir och ironi. Jag vill inte till det här hemmet, hur maskulint håriga vårdarna än är!
2021-12-19

  Bossepoet från Österbotten
viskningar och rop
från kroppens begär
fasan finns
när ondsinta metaforer
streamar datorns
medvetadesfär
med kroppsliga begär

2018-09-29

  Fulbergarn
ja bara ja får kaffe så
2018-09-28

  Klara Ord VIP
Så bra!
2018-09-28

  bumerang

Puh. Läser och ryser. Över
De uppskrämda rädslotankarna man får när man känner igen. Vill ju aldrig dit.
Livskvalite vill jag ha ända till slutet.
Och det innebär fortsatt lust och absolut inte barmhärtigt själsdödande tvångsvårdande.
Gud hjälp mig!!!
2018-09-28

    Elisabeth Nilsson VIP
Galghumor, som gläder och skapar tankar.
2018-09-28

  Kungskobran VIP
Härlig humor
2018-09-28
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP