Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bortspolad


De skriker, sången
från domedagens nattsvarta
sjuka röster
Står ovan utmärglade axlar
binder trådar, omöjligt att inte följa
deras puppeteerondsinta armar
spelar ingen roll
hur många tårar, ur slaktad vilja
lyckas undkomma
och förmås - förgäves att falla

Klöser, genom kind och tunga
river strupe fri från måltider
jag aldrig ordentligt, hann svälja
Spottar, den värdelösa reflektion
som i ren och rödfläkt rädsla
stirrar tillbaka, vädjande in i ögon
så lika, de mina egna

"Du är värdelös, en äcklig
så jävla äcklig, sorgligt skapad
kopia till kvinna"

Greppar tag, hårt
om hårman - känner stråna släpas
ur gyllenbruna säckar
slår mage ut och in, känner oljudet smeka
mina aldrig med vingar
skuld och sylvassa blad
delar, ryggraden
likt en sprängfärdig båge
redo att brista, pressas
genom undernärt kokongskal
skinnhöljet med alldeles för få lager
som behövligt kan värma
ge näring åt fjärilsunderlag

"Det växer inga fler, du får bara ett
du plockade din lott från livets träd
för trettiosju år sedan Camilla"

Utmattade fingrar torkar
porslinsrand ren från fruktlösa
tankar, målar ett stort rött X
över bröstkorgen
som i virrvelströmmar av hjärtslag
carbonara och sex liter krossade
vattenblandade drömmar

aldrig fick chansen - på riktigt
att fritt bara leva








Fri vers (Fri form) av Baystream
Läst 233 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2018-10-01 09:13



Bookmark and Share


  Nils-Robert
En kaskad och collage av obearbetade tankar/känslor/upplevelser som plågar själen i aldrig sinad ström.


2018-10-01

  DavidM VIP
Text som når in i hjärteroten, beskrivningarna målas fram på ett kännbart sätt. Det är väldigt stark läsning.
2018-10-01

    Max Poisé
Självbilden är en studsande jojo, jösses så många gånger livet bjuder på en djupdykning i dyn. Sen är det så små nyanser som plötsligt får färdriktningen att ändra kurs och vips, sen ör man kungen (drottningen) över en dag.
Mänskliga sinnet är en gåta i sig.
2018-10-01

    ej medlem längre
Svart. Nattsvart. Men i sin utlevande ärlighet svindlade starkt
2018-10-01
  > Nästa text
< Föregående

Baystream
Baystream