Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tiden skapar sår



det är självklart
man går sönder tillsammans
när man valt att leva med varandra
tills döden skiljer en åt

det är så det går till

allt slits ner med tiden

som alla droger
kräver kärleken mer och mer
för att öht förnimmas
och inte minst
för att dölja skadorna

det är vackert




Fri vers (Fri form) av Gunnar Hilén VIP
Läst 225 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-10-01 17:58



Bookmark and Share


  Verner Forsman
Känns nog lite förenklat. Människor både river ner och bygger upp varandra.

Ibland mer och ibland mindre. Åt ett eller annat håll.
2018-10-03

  alicja lappalainen VIP
..en intressant dikt byggd runt paradoxer. Bilden ligger långt borta från den platoniska enheten mellan det sanna goda och sköna .
Det negativa etiska värdet finner här klarhet och bejakande i skönheten.
Alltså, det onda är det sköna. Men är det också sanna? Genom dikten går som en röd tråd en "sado-masochistisk” dragning.

2018-10-01

  Staffan Nilsson

Vackert!
Vi går sönder själva också.
Och vi går sönder tillsammans.
Det är vackert bara om vi genomskådar kravet på/längtan efter perfektion och accepterar levandets villkor.

Självklart bokmärke

2018-10-01
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP