Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

inte kunna känna



att vara intellektuell
är ett helvete

t o m att mentalt kunna skapa bilder
för att få fram konturerna av en känsla
är ett helvete

så länge inte känslan framträder
i hela sin kropp

det är som att stå på stranden
och veta att man borde gråta
när båten har gått
men inte kunna

inte
kunna
känna

annat än
att anklaga sig själv

"mitt eget fel"




Fri vers (Fri form) av Gunnar Hilén VIP
Läst 259 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-10-02 10:18



Bookmark and Share


  DominiQueen
Oj Du beskrev just min barndoms intellektuella/intellektuelle plågande.
Distinktion!
Tack
2018-10-03

  alicja lappalainen VIP
.. skrivandet är en form av sublimering,en positiv försvarsmekanism. I dikten kommer ändå fram en konfliktsituation. Man skyddar sig mot känslor genom intellektualiseringen och slutligen en förskjutning, Man ta på sig skulden. Trots det och kanske på grund av det förblir verkligheten vanföreställd.
2018-10-02
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP