Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kan läsas som en travesti på Ruben Östlunds "the Square"


Ympyrä ( the circle, cirkeln, le cercle, der Kreis )



Cirkeln är femininum
platsen för nakna och illa klädda karlar

där pågår ett evigt födande
som männen iakttar med smutsiga förstoringsglas

här blir ett plus ett
aldrig mer än ett

den är uppbyggd av kvinnors underliv
underlaget bågnar som en kropp i brygga

varelser från yttre rum, rymder, volymer
firar ner blodiga griskroppar till cirkeln

underliven och karlarna slåss om dem
utan att cirkeln går sönder

det bästa av allt är att här
finns inga kameror

inget bokförs eller dokumenteras
det finns inte ens nån statistik på skeendena

sprit och bröstmjölk och kokosnötter
kyssar kyssar kyssar

cirkeln är en slags karusell
den är gratis...vi föds och lever där

inte natt och dag
ditt eget liv är den enda tiden under tiden

cirkeln andas...liv föds...
ett härjat kvinnoansikte skriker "mamma"




Fri vers (Modernistisk dikt) av Gunnar Hilén VIP
Läst 165 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-10-03 12:47



Bookmark and Share


  alicja lappalainen VIP
en mycket oroande dikt. Ovanliga bilder passerar scenen. Bild av en barbarisk rit där männen har en del i och där sker födelse av en ny människa. Undrar om det är en bildlig beskrivning, en metafor, en surrealistisk fantasi, eller verkligheten någonstans i Bronislaw Malinowskis antropologiska värd.

..en värdefull poesi !
2018-10-03
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP