Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


"A poet is a verb that blossoms light in gardens of dawn, or sometimes midnight" (Aberjhani)


Mental förstoppning

 

Jag är fast i min egen infartstrafik
en brysk reträtt, nervösa utbrott
varje dag är den andra lik
en rysk roulett med lösa skott

framåt blir bakåt blir sidan blir ner
vardagens kamp för varje meter
laddar ur genom att ladda upp fler
nerskrivna ord här på Poeter

en text är en dikt är en lögn är en saga
stavfel i tidens grammatik
vi är som verb, lätt att böja de svaga
snåriga regler för livets lyrik

det här är min ryggsäck
finns ingen annan som bär den
jag är mitt ibland mänskor
men ensam i världen

den digitala ytan är alltid blank men
hur du än smeker ditt flöde på skärmen
möts vi bara som skuggor i tanken
och du känner aldrig den äkta värmen




Bunden vers (Rim) av Silverstripe
Läst 303 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2018-10-05 20:16



Bookmark and Share


  Jan Widströmer VIP
Skickligt
2018-10-08

  Gunnar Hilén VIP
Det fanns en tid, runt 2000 eller senare och kanske 10 år framåt då några höll i trådarna så vi kunde samlas och läsa högt för varandra, äta, dricka och ses face to face.
2018-10-07

    Lena Söderkvist VIP
Fint flätat. jag känner litet som du, det är ett av skälen till att jag har trappat ned med att publicera. Som jag sade till en annan poesivän: Det vore något att framföra alstren för varandra åtminstone någon gång. Jag tror att det skulle ge mer dimension, och vi poeter skulle lära känna varandra mer än som signaturer.
2018-10-05
  > Nästa text
< Föregående

Silverstripe
Silverstripe