Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Synestetisk brist på ord, brist på det språk alla andra talar.


Telepati

Mina tankar är i bilder, inte i ord.
Fladdrande förstådda förnimmelser, ljustoner och kontraster.
Överättning saknas. Lexikon önskas.

Känsla: språk är något som skymtar borta vid horisonten. Jag kisar dithän. Hoppfullt och nedslående
i ett.

———

Jag är

utan ord, jag är

bara mina händer
(vita svepande rörelser längs med armen ner mot fingrarna,
ändlös fascination genom seende mellan tingen, genom
befinnande i det som inte är.
handflata inåtvänd i kontakt med hjärnan,
fingrar rör vid haka, vid mun, vid ögon
och händerna ser, ser, ser
och försöker tala).

———

Så ett ord från en annan, i rätt färg
och Åh! direkt länk till tankarna,
direkt överförbart till bilderna.
Förståelsen lägger sig till ro.
Händerna vilar.





Fri vers (Fri form) av Nirak
Läst 204 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-10-11 15:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nirak