Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inuti mitt huvud

Försöker få något gjort men tankarna är på annat håll, kommer på mig själv gång på gång med att drifta iväg men det tycks inte spela någon roll.
Jag antar att jag måste acceptera att jag inte alltid kan prestera. Ibland vill kreativiteten inte leverera.
Ångest och underpresterande, måste allt oviktigt vara så jävla distraherande? Denna brist på fokuserande.
Hur ska jag vara här och nu? Hur ska jag bära mig åt ? Så mycket ilska, skratt och gråt. Ibland är hjärnan helt tom, som att jag vore mindre begåvad, ja rentav dum. Går inte att förklara, framstår bara som skum.
Jag kan mer än ni tror. Det är bara svårt att följa direktiv gällande hur jag ska leva mitt liv. Folk förstår inte kaoset inombords, en storm av intryck. Alla tankar trängs på samma yta, går inte alltid att sortera. Försöker bara överleva, men det är en ständig kamp kan jag garantera. Ibland vill jag inte ens existera och ibland vill jag allt. Mitt psyke är komplext, en blandning av varmt och kallt, sött och salt. Upp och ner, ner och upp.
Ändå gillar jag den jag är, trots alla komplikationer och besvär. För jag har dykt ner djupt i mitt inre, löst upp trådar i mitt brokiga sinne och navigerat bland fragmenten som utgör mitt minne.
Trots min adhd och bipolära sjukdom har jag paradoxalt nog lyckats finna ett slags lugn, en själslig harmoni. För det är först när man accepterar sig själv som man kan känna sig fri.




Fri vers (Fri form) av Emillu
Läst 308 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-10-15 20:03



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Jag kan verkligen relatera till din text i stort sett. Jag har också adhdn som diagnos nu. Fast när jag var lika ung som du så fanns inte adhd. Så då hade man inte det. Det var jobbigt eftersom det var medfött. Det är en evig kamp. Det är upp och ned hela tiden som du vet. En får passa på att ta vara på sin kreativitet när den kommer. För då är den brutal, eller hur? Det finns för hur lång vi kan gå i ett kreativt flow. Kolla bara hur du skriver. Du är oerhört begåvad i ditt skrivande. Sen vet jag ju inte hur du uttrycker dig mer? Målar du? Jag vill gärna se det i så fall.
2018-10-18

  Lottie Ålhed VIP
Meningen som börjar med För jag har dykt o.s.v är helt fantastiskt bra skrivet i mitt tycke!
2018-10-16

    ej medlem längre
En fantastisk beskrivning om en grym kamp som faktiskt kan nå framgång. Och din självinsikt är i sig själv väldigt befriande. Du kommer att lyckas utveckla dig än mer. Din energi gör det åt dig. Din egna vilja hjälper till.
2018-10-16
  > Nästa text
< Föregående

Emillu
Emillu