Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Perspektiv

Jag tror att nyckeln till ett rikt och nyanserat liv är att ständigt försöka bredda sina perspektiv.
Allt är inte svart eller vitt. Ett problem kan inte alltid delas in i mitt eller ditt.
Det gäller att vara nyfiken på andras historia och inte döma någon för hur den en gång var, utan alltid ha ett öppet sinne, fråga frågor och lyssna aktivt på svar. Det gäller att dyka djupt ner och stå stadigt när det blåser kallt, inte filtrera bort det fula utan våga ta in allt.
Vi kan alltid vidga våra vyer om vi är villiga att förstå, och bara för att något är logiskt för oss, behöver det för någon annan inte vara så.
När vi är villiga att möta och ta in andra kommer vi upptäcka att vi faktiskt kan utvecklas mycket av varandra.




Fri vers (Fri form) av Emillu
Läst 178 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-10-12 15:17



Bookmark and Share


  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
Dina ord känns viktiga, men känns ibland bortglömda, i det hårda klimat som råder i världen.
2019-10-12
  > Nästa text
< Föregående

Emillu
Emillu