Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vargen

Det finns en sägnen om en varg som är både ondskefull och arg. Djupt i en skog lufsar den omkring, och skulle du stöta på den hjälper varken skrik eller spring. Vargen hungrar efter din själ och kropp, så innan du tar ett ödesdigert beslut - använd din knopp.

Denna historia handlar om en tös som blev uppäten av den bestialiska jycken, och stämmer sägnen är hon blott ett offer av flera stycken.

Det är en mörk natt och snön ligger gnistrande vit, flickan som på skogsstigen vandrar kam inte förnimma hur hon kommit hit.
Ska hon vända om eller djupare in i det okända gå? En sak vet hon iallafall säkert, detta lidande kan inte få fortgå. Så med en rysning och ett klappande hjärta fortsätter hon vandra i hopp om att lätta sin smärta.

Långt bort i fjärran ser hon två starkt lysande ljus, som med lite tur skulle kunna komma från ett varmt hus. Den sköra flickan fortsätter framåt med osäkra steg, i detta läge gäller det att inte vara feg.

Men det är knappast ett hus hon ser, och inom en kort stund kommer hon inte finnas mer. Snart är hon bara slamsor av blod och kött och den vita snön kommer färgas i stänk av rött.

Sekunderna innan hon dog, kanske flickan ångrade den väg hon tog.
Denna historia berättar jag för dig nu, för flickan på stigen kunde lika väl varit du.
Vargen som mördar på okänd mark är nämligen en metafor för knark.




Fri vers (Fri form) av Emillu
Läst 247 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-10-18 13:58



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ja. Och alkohol är en också en drog. Punkt slut, som vi säger på NA.
2018-10-18
  > Nästa text
< Föregående

Emillu
Emillu