Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Honungslen, söt och sylvass

Mörkröda läppar
Rågblont hår
Honungslen stämma
Armar prydda av sår
Hon skrattar hjärtligt
Gråter blod
Ibland är hon ond ibland är hon god
Hatar sig själv men är fylld utav mod
Ibland flammar känslor upp som en eldsvåda
Måste stilla sin inre klåda
Svart som synden men
med ett hjärta av guld
Vit i hyn och med tankarna i skyn
Ingen vet vem hon är
Men alla tror sig känna henne väl
Vill att hon ska må bra men
lockar fram det värsta av olika skäl
Ett vackert skal runt mörka tankar
Ett inre som vrålar och bankar
Alla är vi fulla av nyanser och kontraster
Tillgångar och laster
Saker är sällan så enkla som de ter sig vid första anblick
En välpolerad yta kan dölja ett inre i kaotiskt skick
Men är man bara villig att försöka förstå, acceptera och förlåta, kan man med lite tålamod lösa även den mest komplicerade gåta





Fri vers (Fri form) av Emillu
Läst 152 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-10-13 12:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Emillu
Emillu