Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De och vi, så olika!

På min arbetsplats hade vi
folk från hela Sverige även
folk från andra länder...

För att det skulle bli ett fullgott
resultat av det arbete vi gjorde
gällde det att samarbeta med alla...

Minsta lilla kugge var viktig!

Alla hade sina arbetsuppgifter
att sköta och jag mina, men det gällde
ju vara i samklang med arbetskamraterna
under arbetets gång, så de olika delarna
vi gjorde sedan passade ihop när vi
skulle sätta ihop varan...

Hade vi inte samsats, hjälpt varandra
om det behövdes, hade det ju aldrig
blivit några varor=ingen lön till oss...

Men det trycket har ju inte politiker
på sig ATT SAMSAS, för hur de än gör
rullar deras lön alltid in orubbad...

Varifrån den kommer, en så´n bagatell
behöver de inte alls tänka på...
Men det borde de göra...






Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 290 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-10-17 13:59



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Bra skriftat!
2018-10-18

  Eva Langrath VIP
Välskriven brandfackla
2018-10-17

  Feliaxel VIP
Politiker borde få testa löpande band och lära sig att alla behövs för att resultatet ska bli bra
2018-10-17
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt