Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Minusgrader

alla gånger du låg på rygg & såg på stjärnorna
lät den skrovliga asfalten känna sig djupt in i dina fingertoppar
när cigaretten låg i mungipan medan du förutspådde framtiden


nätterna du smög ut, hånglade på en gungställning
andades in minusgraderna i den öde lekparken

trasiga jeans & skinnjacka älskar inte minusgrader


men din rosiga hud älskade dem
dina andetag fyllda med varma ångmoln älskade dem
munnen du mötte älskade dem


alla sömnlösa timmar du lät tårarna falla
alla trasiga kläder, underkända matteprov
& tonårsexistensen

tonårsexistensen älskade minusgrader
vitt vin blandat med din pappas dyraste whisky
allt förbjudet, allt misslyckande, allt mörker


allt du ska se tillbaka på och minnas med värme
se på människan utan hud och le

se på henne
hon lämnade dig aldrig
ni är peter pan
ni gav er aldrig av




Fri vers av JHessling
Läst 189 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-10-17 20:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

JHessling
JHessling