Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Baserad på en underlig dröm som jag önskade var början på en film


Clementiner

Hon var drottningarnas bästa vän. Hon snörade på sig ett par knähöga stövlar i en liten hall med trägolv och stuckatur. Såg sitt ansikte i guldpläterad spegel. Hästsvans, portfölj, kornblå jacka och en bekymrad blick. Lisa var drottningarnas bästa vän, det skulle hon bevisa nu.

En grön cykel genom stan till den lilla källarklubben, ner för trapporna, förbi skrovliga bergväggar och in i ett omklädningsrum fyllt av svett och förväntan.

- Lisa! Vad har du i portföljen? Vem fan har ens en portfölj?
säger en ung man med mörkt halvlångt hår som hänger ner framför ögonen. Skrattar hånande i Lisas ansikte.

- Clementiner. Svarar Lisa.

- Va? Svarar mannen

Lisa öppnar portföljen, vänder den upp och ner och låter ett trettiotal clementiner rasa ut ur väskan, rulla ut över omklädningsrummets kalla stengolv.

- Clementiner. Svarar Lisa




Prosa (Fabel/Saga) av JHessling
Läst 202 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-10-30 15:20



Bookmark and Share


  cilax VIP
fin
2018-10-30
  > Nästa text
< Föregående

JHessling
JHessling