Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi har inte råd

En ung man står framför mig, mörkt, kyligt, dimmigt, anfådd
Han säger: jag är inte farlig, var inte rädd för mig

Han säger det med sina händer utsträckta, fingeravtrycken blottade
De är formade som virvelvindar,
som ringar på vatten,
som det cirklade mönstret i en trädstam

han ser uppgivet på mig, låter händerna falla ner mot sina lår

Jag är inte farlig!

Och hela mitt väsen försöker göra motstånd mot rädslan
Motar bort stressen, kämpar för att stävja hjärtklappningen

Han är inte farlig.
Men jag och mitt väsen, vi har inte råd.
Vi har inte råd att chansa.

Ta chansen för vänskap, för klyschiga, filmiska, nattliga promenader i den glittrande snön.
Ett unikt möte under en stjärnspäckad himmel.

Vi har inte råd.

För det vi räds, är att bli bestulna, på vår kropp, på vårt liv, på vår trygghet.

HALVA HIMLEN ÄR VÅR
Men vi har inte alltid råd att äga den
Att upptäcka den
Att älska den

Du är inte farlig
Men jag har inte råd




Fri vers av JHessling
Läst 174 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-02-04 21:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

JHessling
JHessling