Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Detta är en radda sammanhängande haikus , vilka är tänkta att fungera som ett mellanspel i en diktsamling som jag i detta nu håller på med. Den ska handla om min hemstad: en liten stad i nordvästra Skåne som har gentrifierats enormt sedan jag lämnade


I kronologisk ordning

som en schweizerost
under böljande åkrar
ett hemligt landskap

*

bröderna med A
försvinner ner i havet
bara en notis

*

Amir vilar där
i Kapsylparkens grönska
ersatt med betong

*

kolet bryts varsamt
som bröd, vin och himlakropp
fraktas askan bort

*

vi som en gång såg
vansinnets fasta marker
silas mellan fingrar

*
en dag försvinner
vi som burit gravarna
fram till denna dag




Bunden vers (Haiku) av henke_r
Läst 298 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2018-10-17 22:52



Bookmark and Share


    ej medlem längre
bara detta att du synliggör de gentrifierade platserna. det och att du inte låter läsaren att väja undan. glömma det de kanske vill glömma. att du fortsätter trycka på.
2018-10-18

  DavidM VIP
Treradingarna vecklas ut till något större i samma stund jag läser dem. Varje del är en värld, ett koncentrat som rymmer mycket. Avrundningen binder ihop det hela på ett fantastiskt vis.
2018-10-18

    ej medlem längre
Gillar skarpt vad du har gjort här. De dolda berättelserna om människor, om en stad som finns mellan varje rad. Och du använder haikuns form på ett lysande sätt, där sista raden skakar om läsaren och öppnar för ett nytt perspektiv. Hur du klär din barndomstrakt i brutal realism, träffande detaljer och samtidigt ett existentiellt perspektiv. Vad har varit, vad är och vad blir? Hur kommer man att minnas staden och de människor som funnits där? Du är något riktigt bra på spåren här...
2018-10-18

  Stefan Albrektsson
Håller med AEQvists notis om dödsrunan. Det känns verkligen som staden begravts/runnit mellan fingrarna och blivit någonting helt annat - en slags platsens alienation (till den grad att själva staden till och med blivit förfrämligats för sig själv).
Jag ser verkligen fram emot en färdig samling Henke!! "Just do it!" som de gamla skomånglarna säger, och "I'll buy it!" som jag säger.
2018-10-18

    ej medlem längre
Texterna, som någon form av dödsruna, döden svävar som en "gråfågel" runt orden men orden lever och nålar sig fast - fragment ur en krönika tappad i japansk jord. Ja, det här är övertygande och fungerande. Med andra ord: det är bra. Hör av Dig när diktsamlingen är klar.
2018-10-18

  cilax VIP
ja, håller med, en lovande diktsamling
2018-10-18

  Goraxy 89 Orion VIP
Låter som ett projekt du absolut skall fullborda (Du har förmågan att skriva osentimentalt också om sådant som berör en betydelsefull del av ditt liv) !!!
2018-10-17
  > Nästa text
< Föregående

henke_r
henke_r