Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förklaringen kom...

Vi bodde på 3-våningen med
lång utsikt över stan från balkongen.
Under vår balkong fanns en till men på
på första våningen fanns det endast
en lång rad av olika butiker...

Vi hade flyttat dit i mars då det var snö
och mycket kallt ute. Då och då hade vi
låtit balkongdörren stå lite på glänt, då
hade vi hört senare under under våren,
viskande röster utifrån sent på kvällen
och ett bekant ljud hade också hörts, men
vi hade ej kommit på vad det var för nå´t...
Någon gång hade vi tittat ner
med aldrig sett ett dugg...

Min man sa, det var nog nå´n som gick förbi...

Så en vårkväll hade vi suttit på balkongen med
goda vänner och druckit kaffe efter middagen...
När de gått blev jag och min man kvar där ute,
vi tog en tidning var, satte oss ner och läste...

Då hördes ljudet som vi hört innan, just den
kvällen tydligare än förr, vi lutade oss över
balkongräcket tittade ner...

Vi såg två hundar i hundkoppel, ett par som
kysstes under grannens balkong om och om
igen... Ljudet upphörde... Rösterna hördes
ovanligt ljudligt då, vi ses i morgon igen...
Samma tid, samma plats, samma ställe...
Du förra gången hade du glömt ta med
din hund... Gör inte det, då blir ju
vi avslöjade direkt!

Sen gick de åt vart sitt håll...








Övriga genrer (Essä/Recension) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 157 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-10-18 08:36



Bookmark and Share


  Feliaxel VIP
Bättre att spela med öppna kort och visa sin kärlek
2018-10-19

  Lars Hedlin
En mångsidig text med känsla!
2018-10-18
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt