Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blodrött murbruk



Genom tysta salonger och ensliga salar
kala gångar, utan varma minnen
i alla de ramar som hänger
dödfödda längsmed ödsliga väggar

Hör, de mina egna
nakna fotsulor - så kallt
där de ensamt går
över bröstben i bitar
bland insiktens hårda korridorer

Samlar, brustna delar - plockar
famnen full, ett efter ett
tusentals slag
oönskade juveler och faller
för tungt för att bära, vädjar
på bara knän inför månen
med utsträckta - i darrande händer

- Snälla, ta det! Förslut och res åter dess murar


mitt avklädda hjärta










Fri vers (Fri form) av Baystream
Läst 283 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2018-10-19 10:54



Bookmark and Share


  danne //
citatet är riktigt fint
fastnade liksom på det "mitt avklädda hjärta"
tack
2018-10-24

  Ulf D VIP
Jag stannar upp vid "Hör, de mina egna
nakna fotsulor " och läser en tydlig röst som talar till oss alla och vår eviga existentiella fråga. Ovationer!
2018-10-20

  lodjuret/seglare VIP
Det förut så obegripliga framstod som begripligt och gripbart i ett ljus och det motsatta i ett annat.
2018-10-20

  Bodingen VIP
Stark vädjan starkt förmedlad
2018-10-20

  Blomma-Stjärna VIP
- jag läser alltid dina dikter flera gånger - hos mig väcks känslor både av styrka och förtvivlan, av livstrots och kapitulation

2018-10-19

  Maria Sundelin VIP
Full av känslor
2018-10-19

  ULJO
Stark txt
2018-10-19

    ej medlem längre
Påminner om rysk 1900-talspoesi när den är som bäst.
2018-10-19

    ej medlem längre
Wow! Bara att ge sig.. Stark!!
2018-10-19
  > Nästa text
< Föregående

Baystream
Baystream