Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hämnd och vedergällning

Ingen människa blir lyckligare av att hämnas eller vedergälla någon skymf; och många kan i ett sådant sammanhang oförskyllt drabbas.

I andra världskrigets slut blev Dresden bombat i vedergällningssyfte för att hämnas tyskarnas härjningar. Stora kultur- och skönhetsskatter förintades tillsammans med dödade och lemlästade människor som kanske inte alls medverkat till regimens illgärningar.

Om man vistas i en omgivning där man märker en stor antipati  mot en själv som kan ha sina orsaker i avundsjuka, konkurrens eller olika självkemi; så upplever man ett ständigt hot; och då är det bästa man kan göra att man försöker komma ifrån sina vedersakare genom att flytta eller byta arbete.




Fri vers (Prosapoesi) av Valter Örn VIP
Läst 123 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-10-22 12:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP