Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gravstenslycka


Smeker naken närhet, din kind
ditt underbara bröst
där jag kan vila
tryggt och för alltid, le till doften
av ditt inre
höra ett liv så nära, viskande
hemligheter som lever
där ingen ser
ingen tillåts komma, inom hörhåll
räckhåll för mitt allra innersta
din mitt
och ditt varma leende är den kraft
som får lungor
mina - att förstå vad syre är


Hon stod naken i vinden, den trasiga särken slet
i hennes nariga hud. Huvudet böjt nedåt, håret
likt en förbrukad slöja
blicken låst vid spretiga fingrar
och blottade handflator - de brann.
Hon skrek ljudlöst till knastret av huden som smälte
blåsor som sprack - sår som bultande
försökte fly, rev hysteriskt och fläktes

Hon grät. Skrek i panik

blåste obönhörligt, elden åt hennes tårar. Kunde bara bevittna förruttnelsen, förtvivlan likt pesten
i alla de, hennes givna linjer som nu slog
tusentals mörbultade röda rosor
varig gyttja och fördärvet som sped sig över hennes darrande leder liknande törnen av spetälska.
En kletig sörja av vilja och självkänsla
en härsken stank som ekade - ett sylvasst rivjärn
bland tankar.


Håller ömt, armar räcker inte till
du - min hamn att landa i
att stillsamt lägga till vid
lugnet efter stormen
älskogens skugga, smaken
som växer
starkt, ett hav av känslor
stormar
frodar och skiner, fyren i horisonten
så vacker att tårar förlorar
sitt sanna namn


Hon skakar, livrädd och han tar
drar henne närmare, håller än hårdare
hennes kropp i sin famn


Känner mina trevande, tysta läppar
de vi viskar - ohörbart
rädda för slutet, det som komma skall
så de ler innerligt
möter din öppna, inbjudande
förtrollande blick


- Det gör så ont, snälla...









Fri vers (Fri form) av Baystream
Läst 304 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2018-10-23 20:18



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
otroligt mycket liv och panik och smärta och ömhet och kärlek i det par skälvande andetag som det tar att läsa dessa rader
2018-10-27

  DavidM VIP
En text som griper tag, väldigt kännbar läsning.
2018-10-26

  Glömskan VIP
Du fångar känslorna på ett fantastiskt sätt. Mycket bra och gripande dikt.
2018-10-26

  ULJO
Precis - Det gör så ont, snälla...
2018-10-24

  lodjuret/seglare VIP
En dramatisk text minst sagt, skulle nog göra sig i en bok eller film. Här vinner den även gehör och växlar mellan kärlek, rädsla, skräck och pendlar hit som dit, så en stackars läsare vet varken ut eller
2018-10-24

  StinaJ VIP
Oj, det här var stark läsning. Ord som berör och tränger sig in och landar inombords så kraftfullt så att jag måste huka för allt det smärtsamma.
2018-10-23

    ej medlem längre
Wow, här vankas starka kontraster, liv, död, eld, is, smärta, frid... en ocean av bilder som kommer ta tid att analysera.. fast känslan infinner sig omedelbart, en känsla av konfliktfyllt kaos
2018-10-23
  > Nästa text
< Föregående

Baystream
Baystream