Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jafaris donuts

Åker förbi Jafaris Donuts
Alla älskar det här stället
Deras donuts är de bästa i stan
Alltid färska
Alltid sötare än synden
Det är också en symbol
Om Jafari kan fixa en business i Brunnsparken
Så kan alla det
Han är den svenska drömmen personifierad
Och alla älskar Jafari
För att han håller på med donuts
Alla hade inte älskat Jafari
Om han hade hållit på med att sälja växter
Eller om han hade hållit på med att sälja idéer
Eller om han gudförbjude hade gett sig in i politik
Då hade han nämligen varit islamist
Jafari är en ok snubbe
Sålänge han betalar sin skatt
Och säljer sina donuts
Och håller sig undan mer relevanta områden
Reserverade för en smutsig överklass
Alla älskar Jafari
Sålänge de får trycka i sig hans donuts
Bli feta på hans arbete
Och sedan glömma bort honom

Jafari står där i sin lilla bod i Brunnsparken
Han säljer donuts till främlingar
Med ett leende på läpparna
Och hans själ gråter
Trots att alla älskar honom




Fri vers (Fri form) av Bakom ridån
Läst 357 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-10-30 17:49



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Jag undviker Jafari sedan några år tillbaka. Han är inte bra för min figur. Men doften av hans munkar förföljer mig flera kvarter varendaste gång.
2018-10-30
  > Nästa text
< Föregående

Bakom ridån