Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I'm a Jack of all trades and a master of none, but that's better than a master of one


Goja eller noja

 

För varje dag som går
vet jag mindre än dan innan
vill scrolla mig till svar men
inget fastnar på näthinnan
många vill ha rätt med alternativa fakta
att ljuga e så lätt när begreppen e abstrakta

vita små lögner, en perfekt makeup, nej
förr eller senare så kommer dom ikapp dig
du är fast i en djungel som aldrig glömmer
och tiden plockar fram allt det som du gömmer

en hemlighet är bara en nyhet med prislapp
hur länge kan du ta sekundernas piskrapp
om tid är pengar vill jag ha bättre ränta
kan inte vänta, förluster så frekventa

jag närmar mig femti och på sätt och vis
e det väl dags för någon riktig jävla ålderskris
men livet ordnar upp sig, det blir ingen pärs
om man skriver några rader terapi på vers

måste veta vem jag är, veta vad jag vill bli
hinna lyckas med nåt innan livet är förbi
men inåt kan vi väl va' rätt ombytliga
i en värld som bara bryr sig om det ytliga

jag kan klä mig i Gucci, skor från Prada
i sanningens minut så betyder det nada
att vara sig själv i alla väder
kräver mer än ett skal av dyra kläder

jag kan säkert klättra uppåt men blir ändå inte nöjd
du hittar inte friheten på högre höjd
jag vet att jag är fångad bakom egna galler
och landningen blir svårare ju längre man faller

jag närmar mig femti och på sätt och vis
e det väl dags för någon riktig jävla ålderskris
men livet ordnar upp sig, det blir ingen pärs
om man skriver några rader terapi på vers




Bunden vers (Rim) av Silverstripe
Läst 274 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-11-12 20:17



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Du lyckas ovanligt bra med ditt skrivande. Nu inser jag att mitt eget liv har blivit "så mycket bättre" av det egna skrivandet - "livet ordnar upp sig"!
2019-01-09

  lodjuret/seglare VIP
Även ett som ivrigt förnekande kan lukta som om det vore en sanning att dementera istället för en osanning att möjligt som vilja cementera.
2018-12-04

  Blåbäret
Bra recept på krishantering. Måste snart börja skriva på vers även jag då...
2018-11-13

  Blomma-Stjärna VIP
när de existentiella frågorna tas upp vem botar åldersnoja med goja och glimt i ögonvrån om inte du! Bravo!
2018-11-12
  > Nästa text
< Föregående

Silverstripe
Silverstripe