Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den gamla damen

sitter där som vanligt på bänken alldeles tyst för sig själv
Och då man gör som jag gör
Går fram och tittar in i hennes röda och trötta ögon
så att jag kan spegla mig i hennes ögon hur klart som helst
Se av hennes svunna år som nu har gått
eller passerat förbi
För när jag tittar in i hennes ögon tar de mig med
på en massor av historier längs hela vägen ner
till hennes själ
Som till exempel att hon var med under andra världskriget
eller när hon var en ung idrottskvinna
där hon visst var bäst i sin sport
Så den gamla damen sitter där på bänken som vanligt
alldeles tyst för sig själv
Fundersam och betraktande
Ärrad av tidens rand...

Ken Cassel
14/11-2018




Fri vers av Ken Cassel
Läst 154 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-11-14 15:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel