Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Pausdikt


De som flackar med ögonen

 

 

Går framåtlutade
med blickarna
riktade mot marken

Omätbara smärtor
tynger deras steg

De har knivar 
som alltid vrids
om i öppna sår

Aldrig läkta 
av tiden

De är alla vi ensamma 
rädda för ljuset
vilsna i mörkret 

I spegeln 
ser jag mig själv
och strupen
snörs ihop av 
instängd vrede




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 476 gånger och applåderad av 29 personer
Publicerad 2018-11-19 14:12

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  M.Eta
Stark text, berör.
2018-11-22

  Tor-Björn Gustavsson VIP
Det går lätt att säga "öppna knuten när
strupen snörs ihop" men hoppas du kan
höja blicken och så småningom kan
njuta av tillvaron.Ett bemötande poem.
TBG.
2018-11-22

  Kungskobran VIP
Vredens druvors skrik

i vildmarkens skri

sprider skräcken sitt mörka ljus

Hoppet är förlösningen

de svarta molnens oro skingras

lyfter mot skyn med vita slöjor

räddningen är nära

håll ut

2018-11-19

  Kungskobran VIP
Vredens druvors skrik

i vildmarkens skri

sprider skräcken sitt mörka ljus

Hoppet är förlösningen

de svarta molnens oro skingras

lyfter mot skyn med vita slöjor

räddningen är nära

håll ut

2018-11-19

  Feliaxel VIP
5
2018-11-19

  Bodingen VIP
4+
2018-11-19

    ej medlem längre
Utmärkt
2018-11-19

    Elisabeth Nilsson VIP
Ett diktat mästerverk, på kornet taget!
2018-11-19

  alicja lappalainen VIP
Början möter slutet och verkan börjar bli en ny orsak.
Här framträder accent av den österländska filosofin.
En intressant dikt.
2018-11-19

  ULJO
Grymheter i vårt samhälle lyfter du fram i denna dikt.
2018-11-19

  KattenKin VIP
Wow vilken personanalys, ett vasst porträtt många kan relatera till! Gillar formen, allt väger perfekt. Sparar mästerverket.
2018-11-19
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten