Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Två envisa melodier i huvet: Tre pepparkaksgubbar och Två solröda segel. Vådan av för mycket språkfilosofi kanske?


Ljusa nätter och mörka

 

Två ljusa, två mörka, så är det ju ibland

en går och en kommer, en smula efterhand 

från mörkret till ljuset vi färdas i vårt land

från midvinter och nedmörker till sommar, sol och sand

 

Två sömnlösa nätter 

med filosofi

att grannarna sprätter

det struntar jag i

 




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Nanna X
Läst 255 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-11-25 01:39



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Två vita och två blå, minner om tid som var då, tider kommer och tider går, tänk den som mandeln i gröten får, eller så är och förblir människor små...
2018-11-26

  Gunwale VIP
Två ljusa och två mörka perioder blir det ju om man sitter och pluggar två dygn i sträck, så långt är jag med, men sen undrar jag om det här med midvinter och sommarsol inte är ett tecken på en viss förvirring. Vad är meningen med meningen? Är den drabbat av meningit? Meningit är en infektion i meningen, då (?), som, googlar jag mig till, kan utvecklas på ”enstaka dygn” ... exempelvis om det föreligger främmande material i CNS (ska väl ändå vara CSN?)
2018-11-25

  TrollTörnTrappan VIP
Superskönt spännande mix mellan den uppsluppet trippande marchen och den sömnigt smäktande drömballaden [som var evigheter sen jag hörde, mest med Lasse Lönndahl resp. The Platters på originalspråk] som speglar innehållet hur kontrasterna samverkar jo!!
2018-11-25
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X