Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Träsket

Jag sjunker i träsket
Försöker rädda nåt av mig
Mina vingar är för våta
För att lyfta mig
Krokodilen lurar under ytan

Jag önskar du inte flög iväg
Att du höll mig fast
I dina klor
Så vi kunde flyga tillsammans igen
Ut i rymden

Krokodilens käftar sluter sig om min kropp
Hens tunga kropp är ett med den bruna geggan
Alla hens muskler är slappa utom käften
Krokodilen håller mig fast
Det känns som vi sjunker
Men vi flyter

Tillsammans
En underlig reptilfågel
Med vingar käft och klor
En mäktig drake
I rymden och träsket samtidigt

Det är bara en dröm
Vi står på bron alla tre
Betraktar livets flod flyta under oss
Betraktar oss själva leka i den
Flyta medströms
Simma motströms
Sjunka...




Fri vers av Vildaliv
Läst 158 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-11-29 12:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Vildaliv
Vildaliv