Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Pausdikt


Sjön

 

 

Jag har betraktat sjön idag 
och noterat alla skiftningar 
på ytan


Den lockar och drar med sitt 
förföriska glitter när månen
reflekteras där


Nu är mörkret så kompakt att 
inget går att urskilja längre 
Jag vandrar med tveksamma steg 
tillbaka till huset och känner hur 
friden har belägrat mig


I natt ska jag sova utan rädsla 
eller ångest


Det finns inget att frukta just nu 
och dessa ord lägger jag på min 
kudde som en trygghetsförsäkring

 




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 324 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2018-12-14 08:42

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    Mim
Wow! Så bra!
2018-12-15

  Bodingen VIP
Lugnet före stormen?
2018-12-14

  limerick
Kanske har har havets och även sjöars rogivande inverkan på oss alla att göra med att våra primitiva förfäder en gång kom upp ur just havet.
2018-12-14

  alicja lappalainen VIP
.. man kan finna tryggheten även i mörkret.
2018-12-14

  Kungskobran VIP
Underbar sk(r)öntext
2018-12-14
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten