Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Pausdikt


Gruvan

 

 

Vi var sju man i arbetslaget 
Kortväxta gick vi varje dag 
ner i gruvan 
Vi dukade under en 
efter en

Varje dag fick vår 
hushållerska,
en svarthårig skönhet,
ett sorgebud

Hon började tröstäta 
äpplen
När endast jag var 
kvar

Svalde hon en stor 
tugga av ett äpple

Hon dog
under svåra kval

 




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 312 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2018-12-14 16:37

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Grymt berörande, välskruvat sinister version av skönheten med de sju dvärgarna!
2018-12-17

  Blomma-Stjärna VIP
sagolikt bra och gruvlig vers!
2018-12-15

  Kungskobran VIP
Gruvans hämd
gör sig känd
även ovan mark
Det frestande äpplet
tog sin tribut
sen var sagan slut
2018-12-15

    Mim
Sorglig men fyndig text!
2018-12-15

  ULJO
Tänkvärd sagostrof
2018-12-15

  Öknens Ros VIP
Man ska inte missbruka äpplen! :-/
2018-12-15

  Feliaxel VIP
En sorglig historia med rötter från sagans värld

2018-12-15

  Fulbergarn
Ett blad kvar!
2018-12-14

    Elisabeth Nilsson VIP
En travesti på Snövit, läser jag. Bra!
2018-12-14

    ej medlem längre
Fick mig att skratta snett
2018-12-14

  alicja lappalainen VIP
en dikt med surrealistiska tecken
2018-12-14

  Bodingen VIP
Tragikomisk text som förtjänar en fämma
2018-12-14
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten