Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ändå längtar jag hem

jag vet allt hur landsbygden luktar
hur nässlorna känns
hur illa de bränns
och ändå så längtar jag hem
till diken med fjolårsvass

jag vet allt hur myggbetten buktar
och spindelns nät
av daggen tät
men ändå så längtar jag hem
till lagårn och bonnkattstass

jag vet allt hur rutorna fuktar
att rören fryser
att kroppen ryser
se, ändå så längtar jag hem
till bullbak och hemgjord glass

jag vet allt hur vintern tuktar
när snöstorm ryter
när värmen tryter
fast ändå så längtar jag hem
till fälten och solens gass


@diktsamlingen




Bunden vers (Rim) av karinSkarin
Läst 340 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2018-12-30 10:06



Bookmark and Share


  Domenico VIP
Det ursprungligas verkliga värde...
Fint fångat av någon som uppenbarligen lyssnat till vad vedboden berättat,vinbärsvisorna och årstidernas stilla växlingar...
2019-01-10

  Lars Hedlin
En väldigt fin och bra Dikt! .)
2019-01-07

  Vind
Jordnära paradox. Fint!
2019-01-03

  Paradisfågeln
Riktigt bra! En dikt som aktiverar luktsinnet och känseln i huden! Fin form och rytm =) Tack!
2018-12-30

  Änglaögon
Fint poetat!
2018-12-30

  Ezmeralda VIP
Underbar text tycker jag.
Bodde fem år söderut, oj vad jag längtade hem.
2018-12-30

  Concordia
Tycker om ordet "bonnkattstass".
2018-12-30
  > Nästa text
< Föregående

karinSkarin
karinSkarin