Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De vita fåglarna

De vita fåglarna
vet inte riktigt vart de är på väg
där de sicksackar mellan granar tallar och dagmånen
De har kommit ifrån varandra
delats upp i tre grupper

Men till slut kommer de fram
till Bo Setterlinds grav
i skuggan av almarnas och askarnas kronor

Var har ni varit?
frågar det oönskade faderlösa barnet
som tröstade världen
när den gick undan och grät




Fri vers av All my ghosts
Läst 272 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-01-02 18:58



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Väldigt fin dikt, läste på lite om Bo Setterlind också och fick lust att läsa lite mer.
2020-06-26

  saudade
oj superbra
2019-02-07

  objekt3
På väg

Kajorna nordösterut vittnar om Vår
2019-01-25

  Anna Helena VIP
Finstämt och imaginärt (älskar dagmånen)... och de två sista raderna är briljanta.
2019-01-13

    Tommy M
Bra poesi som får en att tänka!
2019-01-02
  > Nästa text
< Föregående

All my ghosts