Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lämnat rummet

Vad kan man berätta om oss
när vi är borta

Ingen behöver veta vilka vi var
eller vad vi betydde för varandra

Minns inte när vi somnade
eller vems skepp vi stal
men vi blev fria från orden
det människor säger om oss
när vi lämnat rummet




Fri vers (Fri form) av All my ghosts
Läst 282 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2020-10-11 19:04



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Vart tar ljuset vägen när man släcker - vart tar orden vägen när vi släcks . . .
Det är stor skillnad på ord och ord - en del sägs " bakom ens rygg, när man lämnat rummet . . . Förhoppningsvis faller de likt virus till marken och dör.
2021-04-23

    Askanden
nihilistisk pärla
2020-10-24

    Lena Staaf VIP
Våra ord finns där, tas upp och förs vidare av andra, omformuleras och får nya betydelser. Själva är vi borta och det får vi finna oss i.
2020-10-11

  Kajan VIP
Det här är sådant vi kanske tänker, men sällan använder orden till att tala om; det kommer för mig efter läsning. En annan fråga som osökt kommer upp är: Följer orden med oss vidare, var de redan med oss vid födseln? Texten väcker tankar.
2020-10-11

  danne //
äsch blev fel där...

Det existentiellt spår lämnar vi.. såna som känns bra men även det som är lite avigt å gör ont ibland ... så till skrivandet ja orden kommer alltid segla fram till oss det har gjort så sedan familjen Hedenhös tittade ut ...
orden byter ägare ibland , som språk och uttrycks form .. så det lever nog vidare skulle jag tro...
2020-10-11
  > Nästa text
< Föregående

All my ghosts