Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mörkare än det djupaste hav

Jag stannade i vattnet
gick inte upp på land
där orden spred sig
som ett virus bland människorna

Blev inte jägare och samlare
brukade inte jorden
i ett samhälle där den som har
får mer
och den som inte har
blir ifråntagen det han har

Morgonljuset hade tävlat
med miljoner andra stjärnor
om att ta sig hit
men jag var mörkare än det djupaste hav
sögs ner dit
en plats för drömmar




Fri vers (Fri form) av All my ghosts
Läst 291 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2020-01-22 21:06



Bookmark and Share


  rostspik
Tydliga Ekelöfvibbar här.
2023-01-21

  Kajan VIP
Suggestiv och stark!
2020-05-05

    Lena Staaf VIP
Vacker text med undergångsstämning. Biblisk anknytning som också knyter an till dagens ojämlikhet.
2020-01-23

  Blåmes
Riktigt bra!
2020-01-23

  Solweig Jansson VIP
Jag tycker om stämningen i din vackra text ! Och även bilden du skapar !

Och den får mig att tänka på Polanskis film Två män och ett skåp - har du sett den ?
2020-01-23

  JARNSAXA VIP
”Jag stannade i vattnet
gick inte upp på land”

”i ett samhälle där den som har
får mer
och den som inte har
blir ifråntagen det han har”

Riktigt välskrivet!
2020-01-23
  > Nästa text
< Föregående

All my ghosts