Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När solen är kall

När solen är kall
och graven har bara fyra frusna påskliljor
att hålla sällskap med
en för varje årtionde i ditt liv

När du satt vid ditt fönster
och föreställde dig
hur du långt, långt borta
skulle landa mjukt som snö




Fri vers (Fri form) av All my ghosts
Läst 301 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2020-06-14 14:48



Bookmark and Share


    Askanden
autistisk tolkning och räfst

långt innan solen är kall
är vi ihjälbrända när vätet tar slut och solen äter upp jorden
2020-10-24

    ej medlem längre
Vilken fullträff! Landar mjukt som snö i mig. Hälsningar från Hallon. Hoppas allt är bra!
2020-06-17

    Lena Staaf VIP
Fint fångad känsla med vingslag från döden.
2020-06-14

  Solweig Jansson VIP
Berörande om den kalla döden och vad vi hoppas om livet !
2020-06-14

  Kajan VIP
Så oerhört berörande, en mycket fin dikt; de frusna påskliljorna, den kalla solen och en människas förhoppning.
2020-06-14

    ej medlem längre
Vilken härlig poetisk känsla du har fångat här mellan avstånd och närhet, då och nu, värme och kyla, livets hårdhet och mjukhet.
2020-06-14
  > Nästa text
< Föregående

All my ghosts