Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Pausdikt


Den långa flykten

 

 

Rusar blint framåt
omgiven av flockdjur

genom snår som 
snappar efter oss

genom öknar 
med dyningar som
hotar dra ner oss

genom skogar med 
torra träd där snaror 
dinglar i grenarna

Över bergstoppar 
som släpper stenblock
efter oss

Över havet med vågor 
av eld

Till stränder som jäser 
av ondska

På flykt undan 
bestarna med 
giftiga käftar

Undan ormar som 
vill kväva oss långsamt
malande

Vi når inte fram
vi dukar under 
en efter en

Publiken jublar 
när vi 
de sista flyende
bärs ut i containrar

 




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 345 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2019-01-02 21:22

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Elinor Sörensson VIP
Mycket bra! Gillar särskilt "genom snår som snappar efter oss".
2019-01-04

    Elisabeth Nilsson VIP
Dramatik, med tänkvärda undertoner. Metaforerna är slående bra.
2019-01-03

  Lottie Ålhed VIP
Dramatiskt och tänkvärt.Metaforer som berör t.ex den med ormar som som kväver långsamt malande...
2019-01-03

  Öknens Ros VIP
Dramatiskt, en lång skräckfylld flykt från fasor värre än en mardröm.
2019-01-03

  ULJO
Så fantastiskt skrivet. Riktigt bra
2019-01-03

  alicja lappalainen VIP
när vi
de sista flyende
bärs ut i containrar..

mina tankar går till de nazityska koncentrationsläger
2019-01-03

    ej medlem längre
Du har skapat ett starkt filmmanus med mycket aktion, något mycket bättre än "Hungerspelen"!
2019-01-02

  Kungskobran VIP
Mycket starkt
2019-01-02

  Larz Gustafsson VIP
Mäktigt.
2019-01-02

  KattenKin VIP
Fantastiskt bra skrivet, immigranternas långa flykt med bilden av Richard Adams vildkaniner som en dubbelexponering.
Applåder och bokmärkning!
2019-01-02

    ej medlem längre
Jag vet inte vilket som märkligast är..

En kort dikt med några få rader som beskriver ett långt liv med många händelser, eller ett kort liv med få händelser som beskrivs av en långlivad dikt med många ord..

Eller för att fatta mig kort, bra skrivet ;)
2019-01-02

  stefan.g
Du fick nog med allt, tror jag av det mesta i ofärdens väg. Bra skrivit!
2019-01-02

  Bodingen VIP
Associerar med "Den långa flykten" fast på steroider, det blir en femma då den också påminner starkt om mina nattmaror
2019-01-02
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten