Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jeg er dansk og bor i København, hvor en af mine hobbier er, at skrive tekster og digte. De fleste af dem har jeg også oversat til engelsk, så nu vil jeg også skrive nogle på svensk, da jeg godt kan lide at bruge forskellige sprog. Med venlig hilsen Kl


Själsfränder

Själsfränder

Vi är evigt anslutna
i tiden före tiden, över tiden
och i tiden efter tiden
som Själsfrander från samma kosmiska stam
vi glädjer oss varje gång vi träffas
när vi seglar i kanot på en flod
- utforska nya och okända kontinenter -
eller passera varandra i olika bilar
och reser i rymdskepp till avlägsna planeter
osynliga trådar ansluter oss till varandra
som man eller kvinna, far eller mor
bror eller syster, familj eller vänner
Vi bär alltid denna ömsesidiga känsla
det trots att vi är uppdelade i en mängd olika delar
Vi är alltid på samma resa
att vara tillsammans som en igen




Prosa av Klaus Peter Jensen
Läst 390 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2019-01-02 22:19



Bookmark and Share


  WyS VIP
Fin betraktelse om livet!
2019-01-18

  Lena Själsöga Keijser
insikt med
levande ögon
2019-01-08
  > Nästa text
< Föregående

Klaus Peter Jensen
Klaus Peter Jensen