Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vinden

Vinden


Så länge jag kan komma ihåg
Har jag alltid älskat att lyssna på vindens ljud
även om den också kan ha varit hotande
som en sårad rovdjur och i stämningen at blåsa som en orkan
når den kastade träden som tändstickor for att bli av med sin ilska
och tog alla tegelstenar och skorstenar längs vägen som en sopkvast dar tar bort damm från ett golv
även om den mest har varit som en gammal vän
som kan lugna mig med dess trevliga ljud
när jag läser för provet på våren
eller sitter på en bänk vid den vindblåsta kyrkogården med alla gravarna
med bokstäver och siffror som innehåller en spännande historia om ett liv
medan vinden som två osynliga händer öppnar tidens fotoalbum
och visar de många bilderna och minnena
medan jag för det meste inte tänker så mycket på den
när jag kör i bussar eller tåg
eller står i långa köer i stormarknaden
före jag promenera längs den gamla stadsporten
och vinden med några av sina många muskler
tar buskar och grenar och leder dem nästan tyst över ett fält
för den fortsätter längs skogens kant och förbi några rådjur
och vidare mot havet med regnbågen och horisonten
vilket ger en underbar längtan
som på ett förtrollande sätt är välkänt och trevligt
om svaren på frågorna om livet och universum
och om alla de människor du har känt och om de du borde ha känt
som vinden utan att använda ord leder en i riktning mot
eftersom den har varit ett vittne sedan de tidigaste dagarna
om ledtrådar som alltid är med dig
som en ängel har gett dig i dopgåvan
dar kommer till dig igen när du minst förväntar det
medan du sitter i ljuset från lampan bredvid den knirkande dörren
där vinden återvänder och kan höras bakom det öppna fönstret i den stjärniga natten
medan den visar några blommiga vägar i din själ som fyller dig med tacksamhet
och med värmen av tanken på livets glädje och hoppet om en plats att återvända hem




Fri vers (Prosapoesi) av Klaus Peter Jensen
Läst 552 gånger och applåderad av 13 personer
Utvald text
Publicerad 2019-07-29 13:01



Bookmark and Share


  bibbi ahrnstedt
Så vacker och närvarande text ,har aldrig tidigare sett något skrivet om vinden. Fin och positiv ide

2020-10-12

    ej medlem längre
Vackert
2019-08-15

  Sturesdotter
Förtjusande text!
2019-08-03
  > Nästa text
< Föregående

Klaus Peter Jensen
Klaus Peter Jensen