Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En dag vid havet

En dag vid havet

När solljuset träffar taket av metall
På toppen av fyren på klippan
Och dess reflektion fyller mitt blick
I tomrummet mellan kusten och himlen
Vet jag att det här jag hör hemma
Kanske för att promenera på stranden
Eller bara sitta bredvid en sanddyn
Medan vågor driver under piren
och svanar simmar längs kusten
tills de hittar en plats att vila
på den knirkande bron med de rostiga sömmarna
medan vinden fyller seglet på en båt
henne vid viken med de gröna träden
innan skymningen kommer
med den första känslan av nattlig kyla
så jag bestämmer mig för att åka hem igen
Medan månen blir synlig mellan vissa moln
och en stjärna börjar skina bakom en kulle










Prosa av Klaus Peter Jensen
Läst 163 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-07-09 20:41



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Inget är som havet!
2021-07-11

  Cikoria Blå VIP
Den texten blev man glad av. Bra skrivet.
2021-07-10

    Anna Ahlborg
Underbar dikt! Vinden, solen, havet, stjärnorna-friheten-kommer fram i denna dikt. Bra!
2021-07-09

  Larz Gustafsson VIP
Underbart!
Även jag är en havs- och fyrälskare.
2021-07-09
  > Nästa text
< Föregående

Klaus Peter Jensen
Klaus Peter Jensen