Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En dag vid havet

En dag vid havet

När solljuset träffar metalltaket
På toppen av fyren på klippan
Och dess reflektion fyller min blick
I tomrummet mellan kusten och himlen
Jag vet att det här är där jag hör hemma
Kanske att promenera på stranden
Eller bara sitta bredvid en sanddynam
Medan vågor kör under piren
och svanar och ternar simmar längs kusten
tills de hittar en plats att vila
på den knirkande bron med de rostiga sömmarna
medan vinden fyller seglen på en båt
henne vid viken med de gröna bökren
innan skymningen kommer
med den första känslan av nattlig kyla
så jag är ledsen att gå hem igen
Medan månen blir synlig mellan vissa moln
och en stjärna börjar skina bakom en kulle







Prosa av Klaus Peter Jensen
Läst 388 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-01-04 22:12



Bookmark and Share


  bibbi ahrnstedt
Vilken vacker text, kan känna stämningen och luften och ron
2020-05-17

  överlevaren VIP
Bra flyt i texten, det är ljuv läsning!
2019-06-16

  mare VIP
Så fina ord tankar
en vacker dikt
sparar den så jag
kan läsa den om
och om igen..
2019-04-07

    ej medlem längre
Dikten beskriver känslan av en salt stänkt vind, som om jag vore där, snyggt.

(En dikt som förmedlar och berör läsaren är det viktigaste, sedan kan man alltid rimma efter konstens alla regler, men utan känslan ingen dikt).

(Lite småmissar i stavningen men innehållet är det som vinner).

2019-01-09
  > Nästa text
< Föregående

Klaus Peter Jensen
Klaus Peter Jensen