Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varför kan du inte bara ta mig med

För du kan väl ändå inte bara mena allvar när du
säger att du vill lämna mig ensam kvar här på det här stället
För här finns det ju ingenting som jag älskar
eller ens håller av
Ingenting som jag håller kärt
Så vad du än gör
Lämna mig inte ifred här för en endaste sekund
För om du gör det så kommer jag att hemsöka dig
så fort som du blinkar till eller ens försöker få
en liten blund
För då kommer jag genast att väcka upp dig
och påminna dig om att när du lämnade mig kvar här
åt mitt öde här mitt ute i ödemarken
I den här lilla byn mitt ute i djungeln
så var du riktigt dum

Så var nu lite smart och ta mig med
För då slipper du att få ett dåligt samvete och kan då
istället känna dig lugn och tillfreds
över att det var just mig som du tog med
För så fort vi kommer till storstan kan du ju alltid
släppa av mig där
För då klarar jag mig själv ska du se
Ja, så fort vi landar där ska jag inte störa dig längre
utan lämna dig så att du får vara helt ifred
Om du då verkligen vill det?

Varför kan du inte bara ta mig med?!

Ken Cassel
9/1-2019




Fri vers av Ken Cassel
Läst 101 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-01-09 11:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel