Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Är inte insatt i den statliga ekonomin, dessa är endast frustrerade tankegångar och kanske inte direkt realistiska.


Ogenomtänkta frustrationer...

Vart är sverige på väg,
när vi sparkar på den svaga
och kväser drömmen i sin
Linda?

Vart tog alla kärleksfyllda hjärtan
vägen
då vi slutat bry oss om vår
nästa?

Varför skall man behöva
betala dubbel skatt
Varje år krymper summan
på den rikes konto
även om de ej går på
shoppingspree.

Glöm alla drömmar om rikedom
de är inte tillåtna.

Rökförbud på krogen i all ära
påtvingad avväjning ökar problemen
Röka och kröka, där finns pengar
att tjäna
en sväng till tyskland, en karavan
tillbaka
En gangster i kvarteret
konkurerar mot statens
skatte monopol
Men vad gör väl det
om ett tiotal slutar
röka och kröka?

Jag antar att staten förväntar
lojalitet
Från de stora giganterna i
företagssverige
Ingen diplomati där inte
nej hellre låter vi dem flytta
till ett annat land
sen kan vi stå och se på
undrandes hur det kommer sig
att jobben tog slut för att sedan
bli för få?

Fega styrkor styr, när principer får ge vika
för läskiga stater och dess likar.

Missta mig inte för att vara moderat
nej jag vet hur det är
att vara utan jobb o pengar
till skillnad från dem
som endast sett det
på tv
som apor på burk
undrandes varför vi
fattiga inte är rika
Tyckandes
att lättjan och lata arslens likar
får skylla sig själva
men det är lugnt
sparkas majoriteten i
skrevet
alltför ofta
reser sig vågen
och spolar stranden ren.

Kanske har herr krösus kung
glömt
att massan styr i orostiden
Kanske har allt för lång tid gått
att de tror att folk ej längre kan göra
uppror.

Nej staten vill spraka på den svaga
suga musten ur den starka
privatisera sina tillgångar
och höja skatterna
så vilka rövslickare fick innhandla
statligt ägda företag för en spottstyver?
Istället för att expandera de
statliga företagen
mordernisera och utveckla
kasserar man
för att i nästa sekund
höja skatten
där statliga företag med vinstsyften
kunde bidragit till en sänkning
men nej
någon gubbe i statens grumliga korridor
var säkert skyldig en \"vän\"
en tjänst...

Så vad kan den enskilde individen
göra åt situationen?
Inte fan vet jag, för om jag det visste
skulle jag göra det istället för att frustreras
så till den graden att jag
kluddra dessa rader...




Övriga genrer av Patrik Valler
Läst 336 gånger
Publicerad 2006-06-19 14:18



Bookmark and Share


  Björn Donobauer
Hej Patrik..

jag har en balansräkning här: för varje sak jag postar skriver jag en kommentar.. balansräkning du vet.

Men nu min undran: är frustrationer någonsin genomtänkta?

Är det inte just frustrationer för att det är nåt fanskap som skaver under huden men kan inte klias?
Formspråket kunde bli mycket bättre men din ton och äkthet är skön trots frustrationerna..
B
2006-06-19
  > Nästa text
< Föregående

Patrik Valler
Patrik Valler