Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Varför banna allt det jävligt då det skänker glädjen kraft och energi.


Ur askan

Jag tackar för allt jävligt jag fått utstå
Jag tackar för all sorg jag kännt
Tack för saknaden i mitt hjärta
Tack för döden som trampar i min skugga

Jag tackar för allt det onda i mitt liv
av denna enkla anledning:

När solen åter stiger med
ett dundrande färgat följe

När molnen skapar mönster
främmande och förunderliga

När löven skiftar färg
och knastrar under mina fötter

När havet mot landet rullar
i en evighetsmaskin

När fåglarna i skogen
sjunger bortom mänskligt instrument

När elden i min härd
dansar samba med vårt förflutna

När vattnet som jag dricker
skänker lindring till torrlagd strupe

När snön faller vit
och stannar ett par dar

När lyckliga minnen bubblar upp
så jag kan känna dem igen

När mjuka läppar möter mina
en ljuvlig acrobatik

När ett barn kommer till världen
och skänker mening till någons liv

När smärta skänker njutning
på grund av deras kontrast

Då vet jag att jag lever
och njuter av mitt liv.




Fri vers av Patrik Valler
Läst 402 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-08-27 11:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Patrik Valler
Patrik Valler