Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Orkidén

Orchidaceae
Du tillhör familjen
enhjärtbladiga växter
och är en flerårig ört.
Dina rötter lagrar
näring, stammen
är upprättstående men
böjlig när blommorna
tynger den. Din familj
består av nästan 800
släkten och omkring
25.000 arter. Sverige
har 23 släkten och 44
arter. Du är fridlyst.
Ståndet är rikt på slem.
Vi har dig vanligen
som krukväxt i luftig
kompostjord som
vattnas sparsamt.
I Asien finns en art
som växer uppe i
träd (epifyter). De
tar upp vatten som
rinner längs trädets
stam. Du kallas även
krukväxternas juvel.




Övriga genrer av Nils-Ivar Lindström
Läst 184 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-01-17 10:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström