Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trist samhälle

 

Vi använder egoismen väl
inte empatin av olika skäl
Lite egoism kan vi väl ändå avstå
för att höja förståelsens lägsta nivå

Alla vet att vi alltid önskar oss godhet
ingen av oss vill utsättas för elakhet
Ändå är det nåt annat vi läser när vi öppnar tidningarna
läs mellan raderna så ser och förstår du sanningarna

Bidrag som förut gick till icke rika
blir idag avdrag till de riktigt rika
I skattesänkningarna ses pengar till de rika flöda
därefter börjar fattiga blöda och deras helvetet glöda

Sverige har blivit landet
som förvandlat pengar till nåt förbannat
Våra politiker och den svenska toppen
tömmer utsatta på sista blodsdroppen

Inga bryr sig
så länge det inte är deras grej
Inga jag ser
anstränger sig för att förbättra sanningarnas fel

Utan bröd
och bostadsstöd
Syns en nöd
som bevisar att den fina demokratin är död




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 246 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-01-18 23:26



Bookmark and Share


  Respons VIP
En dyster samhällsbild som tyvärr är alltför sann.
2019-01-19

    ej medlem längre
Det Sverige där tryggheten var viktig, finns inte längre.
2019-01-19

    tramp
Tror nog att de rika redan idag betalar mest till välfärden. Men räknar du per % lär vi låginkomstagare vara i topp. Kul att vara i topp någon gång.
2019-01-18
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP