Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kär i kärleken


Hon hade vaknat upp ur mardrömmen,
såg solen skina genom persiennen.
Ny dag, nytt hopp.
Hon hade alltid njutit av solen,
känna energin flöda och allt känns meningsfullt och betydelsefullt.
Mardrömmen känns inte lika verklig då.
Hon blundade och tog ett djupt andetag.
Nu är min tid kommen, att få stråla som solen själv.

Hon är som en orkidé, till en början som blommar så vackert men med tiden vissnar och dör.
Men hoppet finns alltid där, en dag kan man se en liten knopp börja komma och den börjar blomma.
Det kan ta ett halvår, ett år så kommer den alltid tillbaka igen och man blir påmind dess skönhet.

Hon satte sig och såg på sina orkideér, dom blommar mer än någonsin.
Det har dom gjort sen han försvann. Men det är något som inte stämmer, i hörnet ser hon att hennes lila hade tappat blombladen.
Hon blir påmind om hennes älskare, där kärleken inte är besvarad.
Hon känner en tår rinna ner på hennes kind. Hon torkar bort den.
Det kanske är dags att vattna blommorna tänker hon.

Hon tänker på mannen som skadade henne.
På mannen som var sjuk.
På mannen som krossade hennes hjärta, som bröt ner henne, som tog bort all tillit.
Sol och vårare.
Dem var så olika alla tre, men dom alla tog hennes egenskaper, det som gjorde henne till den hon var.
Men han var annorlunda, hon började sakta byggas upp igen. Hon blev påmind om vem hon är och vem hon vill vara.

Hon känner håret på sina armar resa sig, hon hör viskningarna.
Det:et och Jag:et.
Som en ängel och en demon på hennes axlar.
Kanske han bara utnyttjar hennes sårbarhet. Men det skulle han aldrig göra.
I 8 år har han funnits där så fort hon behövt honom.
Kärleken är besvarad men ändå inte.
Han kommer såra mig, slita ut mitt hjärta och hacka det i bitar precis som dom andra.

Ibland undrar hon om hon verkligen älskade dom, kan det vara så att hon bara är Kär i kärleken.
Blundar för allt det dåliga.
Hon har enormt mycket kärlek som hon vill ge till någon.
Hon tittar på sina orkidéer och tänker att någon dag är någon villig att ta emot och besvara
All den kärlek hon bara längtar efter att få ge till någon.





Fri vers (Fri form) av Lolita95
Läst 247 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-01-21 21:32



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Kär i kärleken, men utnyttjad och kränkt av egon och losers. En alltför vanlig erfarenhet.. Bra beskrivit.
2019-01-21
  > Nästa text
< Föregående

Lolita95