Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trosbekännelse

Jag tror på drakar
med gröna fjäll
som noga vakar
mig var kväll

Jag tror på städer
långt under jord
med magiska väder
och frysta ord

Jag tror på dalar
med urtidsdjur
gyllene salar
med djur i bur

Jag tror på jättar
av gammal ätt
och gråa vättar
med vresigt sätt

Jag tror på vakter
som skyddar mig
när mörkrets makter
finns nära mig

Jag tror på julen
och tomtens skägg
hemligheten stulen
och nyvärpta ägg

Jag tror på våren
som kommer snart
då läker såren
är så underbart

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 287 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-12-01 18:16



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Jag tror på allt
varmt som kallt

Härlig dikt gillar
2023-12-02

  Katinka VIP
Jättefint. Jag tror också på drakar.
2023-12-02

  Blomma-Stjärna VIP
En helt underbar dikt, Uljo!

Att man inte bekänner sig till en traditionell religiös trosuppfattning behöver inte betyda att man har släckt ned sin förundran och fantasi!
2023-12-01

  Maria Sundelin VIP
Låter som om du kommer gilla årets adventskalender på dvt
2023-12-01

  lodjuret/seglare VIP
Bokmärker denna läsnings julklapp
2023-12-01
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO