Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Afton vid Ekelunden



En hund sträcker
upp sig mot trädet

Trädets grenar brer
ut sig mot himlen

Och lyssnar. ..
Det är tyst

Inuti jorden talar
rötter med varandra

utbyter information

Vid jordytan har de
första Blåsipporna

Öppnat upp sina
knoppar mot livet

Om man lyssnar till
tystnaden

Säger stillnaden
väldigt mycket


Den tillfälligt förrymda
Hunden har pinkat klart

Nosar hemåt i kvällningen




Fri vers av Sefarge VIP
Läst 221 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2019-01-24 14:27



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
En finstämd berättelse om vad som händer på insidan under en hunds kisspaus. Det goda lyssnandet!
2019-01-30

    Roger Runkar Ragnar
Eken vid aftonlunden
trädet gläfser åt
hunden.






Mvg !
2019-01-29

  Concordia
"Den tillfälligt förrymda
Hunden har pinkat klart

Nosar hemåt i kvällningen"

Sefarge, du diktar vackert.

När jag läser stroferna tänker jag på Mira, min älskade schäfer, som förrymde sig till himlasfären. Hon nosade sig hemåt en dag i juli, år 2015.

Jag vet att Mira får ta med sig Erica in i himlen och den tanken tröstar.

Jag håll nästan på att skriva citattecken och Kvinnaböskeband men kom på att jag befinner mig bland poetvänner. Petimäterpedagogen har fikapaus.

Mira var en av de klokaste varelser jag någonsin mött.

Hon förstod när jag var ledsen innan jag hade förstått det själv.

Nu börjar jag nästan böla.

Aldrig mer att jag skaffar hund. Orkar inte gå igenom den sorgen en gång till.

Tack för dikten som tog mig vidare i min sorgeprocess.

Applåd, kommentar och bokmärkning.
2019-01-28

  Viksten
En utsökt dikt
Så läsvärd
2019-01-24

  BenGust VIP
Allt sträcker på sig och stillheten
vibrerar.
2019-01-24

  Fulbergarn
Ja hundarna läser kvällstidningen i farten
2019-01-24

  Kungskobran VIP
Härligt avslut på en fin dikt
2019-01-24
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP