Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Upplyft ur trädan

Nära fyra år hade passerat, och nu var han tillbaka.
De gamla nycklarna passade fortfarande i låsen,
även om han nästan glömt hur de skulle användas.
Det som varit vilande väcktes nu.

Det som varit dunkel vändes i efterlängtat ljus

Ett enstaka, bortglömt brev innanför dörren.
Kontakter hade brutits.
Annars var lyan som han en gång lämnat den,
och han lyfte bort avspärrningen.

Det som blivit ljus avslöjade en väg

Han blåste bort dammet från skrivbordet
och blickade ned på bunten av oavslutade alster.
Var det alltså dags igen nu?
Han sträckte sig fumligt efter pennorna.

Det som blivit en väg ledde ut.




Prosa av Effell
Läst 276 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-01-25 01:20



Bookmark and Share


  Susanne Ljung Adriansson VIP
Just det, välkommen tillbaka till poetlyan!
2019-01-26

    ej medlem längre
Välkommen tillbaka! :)
2019-01-25
  > Nästa text
< Föregående

Effell
Effell