Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Smakprov ur splittrat arkiv


Sanskrit eller dalmål

Ibland undrar jag om människor missförstår mig
Jag söker Gud
kanske låter som Jag söker dig

försäkran här och nu
jag söker Gud
och inget mindre

jag vill inte skydda dig
jag står som en pil i vinden
Uppåt!
Uppåt!
Jag kan inte rädda dig

och om du vill någonting med mig
ta reda på vad du vill med dig
(Glöm Mig!)



sfärisk himmlakropp
jag svävar!
betraktad i från alla håll

samma hölje samma inre
tusen olika dömande riktningar
Ge er
Ge er nu ni kan inte fånga

lasso
håv
eller spion satelliter
Ger er inte svaret




Fri vers (Fri form) av objekt3
Läst 556 gånger
Publicerad 2019-01-26 08:53



Bookmark and Share


  tom boreland
det finns en bok 3 män i en båt där finns en passus om ett kloster och munkar som sökte men aldrig fann, samtidigt talade gud hela tiden till dom ivinden som rörde löven i det porlande vattnet men de hörde aldrig rösten
2019-02-19

  Anya VIP
Existentiellt funderande. Tycker om tonen i sökandet. Känner igen mig. Bra vännen.
2019-02-03

    ej medlem längre
Den eviga frågan i sökandet efter Gud bra formulerad i poesi. Dikten har flera vackra hemligheter som engagerar läsaren. Dikten spänner sig över flera epoker, sättet att använda teman, språk och ordförråd.
2019-02-01

  cilax VIP
väldigt fin
2019-01-28

    Sefarge VIP
Bra sökande skrivelse!
Att söka eller att
försöka vara Gud
Eller kanske båda
Delar om saken?
;)

2019-01-27

  Fulbergarn
Dalmål annars dalar jag! Men du har nog alldeles rätt Gud söks nog inifrån -tror jag
2019-01-26

  Larz Gustafsson VIP
Jag ger mig aldrig och tar inga order från dig.
2019-01-26

  Larz Gustafsson VIP
Det är du som är dömande.
2019-01-26

  Larz Gustafsson VIP
Söker Gud?
Du menar dig ju redan veta allt.
2019-01-26

  Gunnar Hilén VIP
Dalmål ! Definitivt !
2019-01-26
  > Nästa text
< Föregående

objekt3
objekt3